Gilles Simoens

Biografie

Gilles werd geboren op 11 januari 2001 in het universitair Ziekenhuis te Gent. Hij is het enige kind van Peter Simoens, schepen van Oudenaarde en Vera De Merlier, ondervoorzitter-provincieraadslid van de provincie Oost-Vlaanderen.
Van bij zijn geboorte woont hij te Oudenaarde, en dit in het idyllisch dorpje Volkegem. Zijn peter is Jozef Browaeys, 50 jaar burgemeester van Horebeke in 2015.

Schoolse opleiding
Hij ging naar de kleuterschool en de basisschool van KBO-Volkegem. Vanaf zijn 12 jaar gaat hij naar het Koninklijk Atheneum te Oudenaarde, en heeft er momenteel het derde jaar in de afdeling Latijn-moderne talen afgewerkt.
Daar werd hij op 13-jarige leeftijd hoofdredacteur van een zelf gestichte krant, genaamd “Kranteneum”, alwaar hij met diverse medeleerlingen 3 edities uitgeeft per schooljaar met nuttige artikelen en foto’s voor de leerlingen.
Gilles werd ook tot voorzitter verkozen van de leerlingenraad van de eerste graad.

Sport
In zijn prille beginjaren speelde Gilles voetbal bij de U6 en U7 van VV Volkegem.

Muzikale opleiding
Vanaf zijn 8e levensjaar echter is hij begonnen aan de Academie voor Woord en Muziek Oudenaarde, Afdeling Mater voor zijn lagere graad.
Het eerste jaar van de lagere graad volgde hij er enkel notenleer, en vanaf het tweede jaar leerde hij gedurende 6 jaar als instrument accordeon met als lesgever Stijn Bettens.
Vanaf het eerste jaar middelbare graad volgde hij ook “koorlessen”, en sedert september 2014 “individuele zanglessen” onder leiding van Mariëlle Creemers, coloratuursopraan. Op heden heeft hij er de middelbare graad afgewerkt..
In april 2014 had Gilles zijn eerste openbaar muzikaal optreden in de cultuurtempel “De Woeker” te Oudenaarde, alwaar hij de hoofdrol van John Travolta speelde in de musical “Grease”, samen met Lotte Mijle, alias Olivia Newton John.

Sinds begin mei 2016 leert hij ook zangoefentechnieken bij zijn stemcoach Wilfried Van Beveren.
Vanaf oktober 2016 volgt Gilles ook gitaarles bij Patrick Van Daele.
Vanaf februari 2017 volgt hij ook pianolessen (boogie-woogie) bij Filiep Ketels.

Media
In 2013 stelde Gilles een schriftelijke vraag aan alle ministers, partijvoorzitters en verschillende parlementairen m.b.t. de opkomstplicht bij verkiezingen in België. Hij vroeg hen waarom het niet mogelijk was om een “opkomstrecht” in te voeren, en dit vanaf 16 jaar (i.p.v. nu vanaf 18 jaar). Hierdoor werd hij opgemerkt door diverse lokale en nationale media-kanalen. Zo onder meer werd hij gevraagd om deze vraag te stellen in het radio-programma “De Zoete Inval” van Luc Appermont.
Ook volgde een cameraploeg van de VRT Gilles een ganse dag voor het programma “Iedereen beroemd” (intussen reeds meer dan 41.000 keer bekeken). Vele positieve reacties volgden hierop.
Daarna zijn reeds heel wat studenten langsgekomen voor het maken van een eigen reportage als schoolopdracht. Op YouTube plaatste hij ook reeds heel wat filmpjes waarin hij diverse liedjes zingt. Zo is het lied ‘Sweet Caroline’ intussen reeds meer dan 25.000 keer bekeken.

Nadat hij zijn eerste single ‘Meisje van de Markt’ reeds mocht voorstellen bij Radio Brouwer te Oudenaarde, bij Radio Media te Kluisbergen en bij Radio Delta te Geraardsbergen, heeft hij op 11 juli 2016 zijn debuutoptreden gedaan voor de opnames van Men-TV te Lebbeke, alwaar hij zijn derde single ‘Wat een nacht’ heeft gezongen.

Op 26 augustus 2016 mocht Gilles zijn nieuwste single “Wat een Nacht” voorstellen op radio De Beiaard te Dendermonde (www.radiobeiaard.be)

Op 17 juli 2016 heeft hij voor het eerst deelgenomen aan de Vrolijke Vriendenbus van Familyradio te Pittem, alsook op 26 juli 2016 voor diezelfde Vrolijke Vriendenbus te Middelkerke.

Momenteel is Gilles bezig met een toer doorheen heel Vlaanderen ter promotie van zijn nieuwe single ‘Hé Lekker Ding’. Zo stelde hij onlangs zijn single voor bij Radio Brouwer (Oudenaarde), Radio Media (Avelgem), Radio Gaveromroep (Deerlijk) en Familyradio (Vlaanderen)

Optredens
In oktober 2014 trad hij voor het eerst op in een bomvolle tent te Maarkedal-Etikhove ter gelegenheid van de kermis,
een organisatie van de “Mannen van Etikhove”;
Daarna volgden heel wat optredens mekaar op (Oudenaarde, Horebeke, Deinze, Maarkedal, Ninove, De Panne, Zottegem, Kortrijk, Zwalm, Waregem, Ronse, Anseroeul, Brakel, Avelgem, Tessenderlo, Wortegem-Petegem, Kluisbergen, Gent, Molenbaix, Dilbeek, Middelkerke, Gavere, Ieper) waardoor hij tot op heden reeds een 150-tal zangoptredens mocht verzorgen.

De meest opvallende optredens waren tot nog toe 2 x de Adriaen Brouwerbierfeesten te Oudenaarde in 2015 en 2016, alsook zijn optreden met het live-orkest van Marijn Devalck eind augustus 2015 te Horebeke voor de viering van 50 jaar Burgemeester Browaeys, het optreden voor de studenten in Kortrijk aan de KULAK en in Gent in Zaal De Vooruit en zijn optreden op 25 juli 2016 tijdens Oostende-Koerse en op 26 juli 2016 voor ‘Feest op de dijk’ te Oostduinkerke.

In mei 2016 mocht Gilles een duet zingen met Michael Lanzo tijdens zijn moederdagconcert in Salons Mantovani te Oudenaarde, m.n. “Always on my mind” van Elvis Presley.

Op vrijdag 11 november 2016 organiseerde Gilles zijn eerste Concert met live-band in zaal De Woeker te Oudenaarde met medewerking van volgende artiesten: Marijn Devalck, Michael Lanzo, Eveline Cannoot en Amber Coppens. De leden van zijn band waren: Dirk Vanderlinden (piano), Alain Van Zeveren (keyboard), Eric De Wolf (basgitaar), Gaby Vanwymeersch (gitaar) en Chris De Brakeleer (drum) en als backing vocal Anita Van Kuyck.

Gilles bouwt aan een repertorium van populaire rock ’n roll uit de jaren ’50-’60-’70-’80, en zingt voornamelijk liedjes van Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, Shakin Stevens, enz.
Zijn repertorium, dat momenteel zo’n 110 liedjes bevat, is dus geschikt en populair bij alle generaties, zodat hij evengoed optreedt voor jeugdverenigingen en studenten in jeugdhuizen en op fuiven, als voor jubilea, gepensioneerdenfeesten, kermissen, fiertel- en sportverenigingen, verjaardagen, edm.

Tijdens zijn optredens amuseert het publiek zich geweldig, en kan nagenoeg niemand op zijn stoel blijven stilzitten.

Discografie
Momenteel heeft Gilles 4 eigen liedjes uitgebracht, m.n;:
– Eind augustus 2015: “Meisje van de Markt”, een Nederlandstalig ambiancenummer;
– Begin 2016: “All night long”, een Engelstalig popnummer;
– Juli 2016: Wat een nacht, een cover van Ricky Gordon (“What a night”) – hiervoor werd ook een videoclip opgemaakt, die ook te zien was op Ment-TV.
– Sedert 01.02.2017: een nieuwe originele single “He lekker ding” en bijhorende videoclip.
De tekstschrijver en componist is niemand minder dan Alides Hidding, zanger van de wereldberoemde groep “The Time Bandits” uit de jaren 80.

Management:
Aangezien Gilles graag een professionele zangcarrière wilt uitbouwen, wenst hij zich dan ook te laten omringen door professionele mensen.
Op basis van wederzijds respect en vertrouwen, werd op 29 juli 2016 dan ook een managementsovereenkomst ondertekend tussen Gilles en Van Dijk Publishing uit Schorisse (Maarkedal), vertegenwoordigd door Patrick Vandewattijne.
Alle contacten en relaties worden dan ook enkel en alleen via dit managementskantoor afgewerkt http://www.vdpublishing.be