Biografie – Artistiek

Muzikale opleiding

Vanaf zijn 8e levensjaar echter is hij begonnen aan de Academie voor Woord en Muziek Oudenaarde, Afdeling Mater voor zijn lagere graad.

Het eerste jaar van de lagere graad volgde hij er enkel notenleer, en vanaf het tweede jaar leerde hij gedurende 6 jaar als instrument accordeon met als lesgever Stijn Bettens.

Vanaf het eerste jaar middelbare graad volgde hij ook “koorlessen”, en sedert september 2014 “individuele zanglessen” onder leiding van Mariëlle Creemers, coloratuursopraan. Op heden heeft hij er de middelbare graad afgewerkt.

Sinds begin mei 2016 leert hij ook zangoefentechnieken bij zijn stemcoach Wilfried Van Beveren.

Vanaf oktober 2016 volgt Gilles ook gitaarles en basles bij Patrick Van Daele.

Vanaf februari 2017 volgt hij ook pianolessen (boogie-woogie) bij Filiep Ketels.

Vanaf juni 2017 volgt hij ook drumlessen bij Wouter Van den Bossche en sedert september 2017 bij Robbe Vekeman (drummer van oa. Bazart).

Theater

In 2012 speelde Gilles mee in een theaterstuk georganiseerd door zijn toenmalige school. Hij speelde hierin een van de hoofdrollen. Hier kwam Gilles de eerste keer in aanraking met het acteren.

In april 2014 had Gilles zijn eerste openbaar muzikaal optreden in de cultuurtempel “De Woeker” te Oudenaarde, alwaar hij de hoofdrol van John Travolta speelde in de musical “Grease”, samen met Lotte Mijle, alias Olivia Newton John.

Sedert april 2017 volgt Gilles theaterlessen in de theater- en filmschool van Stijn Brouns, die destijds werd opgericht door Jenny Tanghe.

Media

Nadat hij zijn eerste single ‘Meisje van de Markt’ reeds mocht voorstellen bij Radio Brouwer te Oudenaarde, bij Radio Media te Kluisbergen en bij Radio Delta te Geraardsbergen, heeft hij op 11 juli 2016 zijn debuutoptreden gedaan voor de opnames van Ment-TV te Lebbeke, alwaar hij zijn derde single ‘Wat een nacht’ heeft gezongen.

Op 26 augustus 2016 mocht Gilles zijn nieuwste single “Wat een Nacht” voorstellen op radio De Beiaard te Dendermonde (www.radiobeiaard.be)

Op 17 juli 2016 heeft hij voor het eerst deelgenomen aan de Vrolijke Vriendenbus van Familyradio te Pittem, alsook op 26 juli 2016 voor diezelfde Vrolijke Vriendenbus te Middelkerke.

Ter promotie van zijn recentste single ‘Shirley I Love You So’ heeft Gilles vele radio’s bezocht voor interviews en mini-optredens.

Optredens

In oktober 2014 trad hij voor het eerst op in een bomvolle tent te Maarkedal-Etikhove ter gelegenheid van de kermis,

een organisatie van de “Mannen van Etikhove”;

Daarna volgden heel wat optredens mekaar op (Oudenaarde, Horebeke, Deinze, Maarkedal, Ninove, De Panne, Zottegem, Kortrijk, Zwalm, Waregem, Ronse, Anseroeul, Brakel, Avelgem, Tessenderlo, Wortegem-Petegem, Kluisbergen, Gent, Molenbaix, Dilbeek, Middelkerke, Gavere, Ieper) waardoor hij tot op heden reeds een 200-tal zangoptredens mocht verzorgen.

De meest opvallende optredens waren tot nog toe 3 x de Adriaen Brouwerbierfeesten te Oudenaarde in 2015, 2016 en 2017, alsook zijn optreden met het live-orkest van Marijn Devalck eind augustus 2015 te Horebeke voor de viering van 50 jaar Burgemeester Browaeys, het optreden voor de studenten in Kortrijk aan de KULAK en in Gent in Zaal De Vooruit en zijn optredens in 2016 en 2017 tijdens Oostende-Koerse en voor de kusttoer van ‘Feest op de dijk’.

 

In mei 2016 mocht Gilles een duet zingen met Michael Lanzo tijdens zijn moederdagconcert in Salons Mantovani te Oudenaarde, m.n. “Always on my mind” van Elvis Presley.

 

Op vrijdag 11 november 2016 organiseerde Gilles zijn eerste Concert met live-band in zaal De Woeker te Oudenaarde met medewerking van volgende artiesten: Marijn Devalck, Michael Lanzo, Eveline Cannoot en Amber Coppens.

Op zaterdag 11 november 2017 gaf Gilles zijn tweede concert met 7 topmuzikanten, 2 fantastische backing vocals en 4 prachtige danseressen.

Tijdens zijn optredens amuseert het publiek zich geweldig, en kan nagenoeg niemand op zijn stoel blijven stilzitten.